Dia internacional del petó

Avui és el Dia Internacional del Petó, per això volem destinar la part del nostre blog a parlar sobre això. El Dia Internacional del Petó apareix arran d’un concurs que va tenir lloc a Tailàndia l’any 2011, en que una parella de nacionalitat tailandesa va establir el record mundial al petó més llarg. Aquest va durar, ni més ni menys, que 46 hores, 24 minuts i 9 segons! Però això no és tot! El 2013 la mateixa parella va tornar a superar el record, van ser 58 hores, 35 minuts i 58 segons.  

L’objectiu del Dia Internacional del Petó és tenir en compte el plaer que poden sentir les persones a través del petó i diferenciar-lo plenament d’una formalitat social o com algun preludi de relacions eròtiques o sexuals. Cal tenir en compte que el petó és una expressió d’intimitat i vincle.  

El petó es pot interpretar de diferents formes. D’una banda, com un simple acte eròtic, però la realitat és que els petons poden contribuir a la nostra química cerebral. L’acte de fer petons ajuda a cremar calories, beneficia el nostre sistema immunològic i crea vincles entre persones.  

Alguns estudis revelen que el petó és comparable amb una droga natural, ja que genera un augment de l’hormona de l’oxitocina. L’oxitocina es presenta al nostre cervell quan passem per situacions agradables o plaents. Totes les relacions humanes agradables generen oxcitocina. Aquesta hormona apareix també durant l’acte de fer petons a algú que estimem o apreciem. Els petons aporten un vincle a tota relació. Existeixen altres estudis que indiquen que els petons en les relacions de parella solen marcar una part de l’èxit de la relació, així com despertar la passió i el desig.  

És important saber que encara que siguis solter o soltera, fer petons a la gent que tens al teu voltant, amb la qual comparteixes confiança, carinyo i afecte, també pot produir-te tot els beneficis anteriorment esmentats.  

Us animem a fer petons, però ep! Sempre amb el consentiment i la voluntat de la persona amb la qual fas l’acte. Hi ha gent que el contacte pot no agradar-li i, quan una cosa es torna incòmoda o forçada, és millor no fer-la! Cadascú és lliure de posar els seus límits, encara que senti pressió social per la conformitat de no sortir de les pautes socials o poder cridar l’atenció. 

Esperem que t’hagi semblat molt interessant! Fins el proper dimecres! 

 

L’Equip de Somni Psicologia 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *