La importància d’expressar-se en l’àmbit laboral

Equip laboralAvui volem parlar sobre la importància de tenir un bon ambient en l’àmbit  laboral.   
Passem moltes hores dedicant el temps a la nostra feina, gairebé ens atreviríem a dir la major part  del nostre temps, per la qual cosa creiem que és molt important parlar sobre com aconseguir, en la mesura del possible, sentir-nos còmodes durant les hores invertides.  

 
De vegades, treballar en equip pot tenir inconvenients: diferents ritmes, diferents punts de vista, diferents estils de comunicació… i això pot repercutir a les nostres emocions.  
Per això creiem que cal poder tenir un espai setmanal o mensual en l’horari laboral, on es puguin expressar de manera assertiva les nostres emocions, les coses que ens fan sentir malament o  ens incomoden i, per suposat, aquelles coses amb les quals estem a gust i ens faciliten l’estada a la feina.  

Així  doncs, volem promoure  que tota empresa destini un breu  temps durant  la jornada laboral per a que  tots/es  els/les  treballadors/es  puguin  expressar com es senten, sobretot a nivell  de companyerisme. És a dir, si donem importància a que la relació amb els components de l’equip sigui  el més còmode possible, aconseguirem que els/les treballadors/es puguin comunicar les seves necessitats o els seus punts de vista sobre l’equip, sense jutjar a la resta, però donant-li  importància  a fomentar la comunicació  emocional. A través d’aquesta iniciativa, aconseguirem  un bon ambient  laboral i segurament una major optimització en els resultats de l’empresa, perquè l’estat d’ànim influencia molt en com realitzem les nostres tasques i si aconseguim un ambient càlid i transparent, aconseguirem treballadors més eficients.   

En qualsevol ambient laboral la gent parla amb els companys/es de més confiança, d’uns i d’altres “per les esquenes”, i aquesta comunicació ve donada o bé per la por de confrontar, o bé per la por d’enfrontar-nos a comentar el que ens molesta. Aquestes conductes retroalimenten la ràbia o a la disconformitat i pot generar un ambient tens i desagradable que repercutirà al desenvolupament de les tasques laborals. A més, no comunicar com ens sentim amb l’equip pot comportar greus conseqüències, com ansietat, estrès, mal rotllo amb els/les companys/es, distància entre ells/es, cosa que pot  interferir en el desenvolupament de les tasques compartides.   

Finalment, destacar que no tothom té un ritme o una eficàcia en el treball igual, i això  pot  “cremar” a bons treballadors/es incitant a un canvi laboral que pot arreglar-se amb aquests espais de comunicació. Afegir que fomentar espais de comunicació  pot aportar a l’empresa més idees o iniciatives  que, si no existissin aquests espais lliures per comunicar-se, mai sortirien a la vista i potser s’estarien perdent millor resultats a nivell empresarial.   

Esperem  que us hagi  agradat  la nostra entrada, fins el proper dimecres! 

 

L’equip de Somni Psicologia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *