El model de sexualitat imperant

Plantegem-nos una situació: surts de festa i coneixes a una persona que t’atrau. Et resulta atractiva, i t’hi poses a xerrar. Parleu tota la nit i notes que hi ha tensió sexual, i et planteges si anar més enllà. Us feu un petó, i t’agrada. I continueu fent-vos petons fins que et planteja: anem a casa meva? 

Ups! Allà potser t’assalten dubtes. I si vaig i no em ve de gust fer res més que petons? I si només tinc ganes de fer-nos carícies, però no arribar fins al final? 

 

El model de sexualitat imperant és el que li podríem dir “el model túnel”. Quan ens plantegem una interacció sexual, sempre va en un ordre: primer, el que s’anomenen “preliminars”; després, coit. 

 

Anem a pams. Què vol dir “preliminars”? El nom indica que, tot el que fem en aquell moment, no té un sentit per sí mateix, sinó que serveix únicament per a preparar. És a dir, que el sexe oral o la masturbació, només valen per arribar a fer el coit. És cert? 

Pregunteu a la gent del vostre voltant què els agrada més. Us sorprendria veure que, en realitat, a la majoria de gent li agraden més aquestes pràctiques que la penetració en sí. Tant si és un relació heterosexual com homosexual, acostumen a gaudir-ho més perquè poden centrar-se únicament en les seves sensacions i el seu plaer.  

 

D’altra banda, aquesta concepció de la sexualitat té un altre inconvenient: quan comencem, no podem canviar d’opinió. No pots donar mitja volta en un túnel i dir “ja no tinc ganes de seguir, tiro enrere”.  

Què implica? Doncs que hi haurà persones que es pensaran vàries vegades si iniciar una interacció sexual, analitzant profundament la seva capacitat i les seves ganes. I que d’altres, passaran potser una estona desagradable ja que “hauran començat”, i sentiran que no poden frenar. Que no poden quedar-se només en el sexe oral, o en carícies. Que si han dit que sí al principi, ja significa sí a tot. I, en cas que s’atreveixin a expressar-ho, ho faran amb culpa. 

 

És així com volem relacionar-nos sexualment amb les altres persones? A través de la culpa i les pressions? És aquesta la concepció de la sexualitat que volem tenir? 

Nosaltres, per suposat que no. Des de Somni Psicologia, pensem que és important poder gaudir de la sexualitat des de la llibertat i la comoditat, i des de l’escolta de nosaltres mateixes/os i de les persones amb qui ens relacionem. 

 

Esperem que us hagi semblat interessant! Si voleu conèixer un model de sexualitat alternatiu, molt més sa i respectuós amb nosaltres i amb la resta, estigueu atentes i atents! Properament en parlarem! 

Fins la setmana vinent! 

L’Equip de Somni Psicologia 

1 thought on “El model de sexualitat imperant”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *